De Boer: "We zullen tegen PEC ons mannetje staan"

Jw
27 november 2015, 15:31

Ajax treft komend weekend PEC Zwolle. De Amsterdammers hebben door de Europese verplichtingen kort de tijd om de batterij weer op te laden, maar trainer Frank de Boer is daar niet bang voor. Zijn team is - afgezien van de geblesseerde spelers - topfit, geeft hij aan.

"We zijn gewend om midweekse wedstrijden te spelen. We staan er nu daags na Celtic-uit fysiek goed voor. We kunnen zondag tegen PEC weer ons mannetje staan", aldus De Boer, die zijn ploeg gisteren zag winnen van Celtic (1-2).

De pas achttienjarige Vaclav Cerny maakte als invaller het winnende doelpunt. De Boer laat in het midden of de Tsjech samen met leeftijdsgenoot Donny van de Beek ook meegaan naar Zwolle. "Dat hangt ervan af. We kijken zaterdag of Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Thulani Serero weer helemaal fit zijn om mee naar Zwolle te gaan. Ik verwacht dat er misschien één of twee van deze spelers bij de groep zullen zitten. Het kan dus zijn dan Vaclav of Donny aansluit, of misschien wel allebei."

De Boer vindt PEC Zwolle een gevaarlijk team "PEC heeft natuurlijk voordeel van het kunstgras. Ze hebben een goed team, al zie je dat de laatste tijd niet terug in de resultaten. Met Lars Veldwijk, Ryan Thomas en Bram van Polen hebben ze goede spelers in de gelederen. En ook de Ajax-huurlingen Sheraldo Becker en Queensy Menig hebben dit seizoen al wat laten zien", zei de 45-jarige oefenmeester, die eraan toevoegde te zullen letten op de twee verhuurde aanvallers.

PEC Zwolle en Ajax nemen het zondag om 14.30 uur tegen elkaar op. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen