Faber: "Dit is één van de weinige echte derby's"

27 november 2015, 17:22

Na een jaar van afwezigheid wordt zondag in Arnhem de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC gespeeld. Ernest Faber, de trainer van de Nijmeegse formatie, wil vooral genieten van de wedstrijd.

"Dit is maar één van de weinige echte derby's in Nederland, dus daar moeten we zuinig op zijn", stelt Faber op de officiële website van NEC. "Derby's zijn altijd extra mooi. De rivaliteit tussen spelers, supporters en zelfs steden maakt dit soort wedstrijden speciaal. Als speler en trainer moet je vooral genieten. Niet alleen van de wedstrijd zelf, maar ook van de aandacht en ambiance er omheen. Van de extra pers, de grote groep supporters en het vuurwerk op de laatste training zaterdag. Dat zijn allemaal complimenten voor ons. We mogen trots zijn op wat we nu al bereikt hebben, kijkend naar waar we vandaan komen. Dat leeft ook echt zo bij de spelers. Ze waren deze week nog een tandje feller en scherper dan normaal. Wat dat betreft heb ik helemaal niets te klagen over deze spelersgroep, ik moet ze eerder afremmen dan aansporen."

Promovendus NEC staat knap vijfde in de Eredivisie, met twee punten voorsprong op nummer zes Vitesse. "Puur kijkend naar feiten als spelers- en transferbudgetten is Vitesse de bovenliggende partij, maar de stand op de ranglijst zegt wat anders. Dat is het mooie aan voetbal, die feiten gelden niet altijd", aldus Faber. "Wij hebben de laatste weken laten zien dat we met weinig middelen ook veel kunnen bereiken. Het moeilijkste wordt nu voor ons om die lijn vast te houden. Naar deze positie komen is één, dit doortrekken is een tweede."

Faber verwacht een 'open wedstrijd'. "Vitesse is qua spel een beetje hetzelfde type ploeg als dat wij zijn, met veel beweging en creativiteit voorin. Alleen de balans ligt bij ons wat meer naar achteren, terwijl Vitesse vooral de kracht voorin heeft. Omdat het een derby is, verwacht ik zeker een open wedstrijd. Ik ga de jongens daarin niet afremmen. Ze moeten erin knallen en de energie die vrijkomt rondom de wedstrijd, erin meenemen. Dat is de charme van het spelen van een derby. Tot aan het randje gaan en soms er overheen. In samenwerking met de arbitrage moeten we er dan een hele mooi en fanatieke wedstrijd van maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen