Groningen mogelijk zonder Rusnák tegen 'stug' ADO

27 november 2015, 17:44

Eén van de vertrouwde gezichten van de basisploeg van FC Groningen ontbreekt mogelijk zondag tegen ADO Den Haag. Achter de naam van Albert Rusnák staat, door een enkelblessure die hij heeft opgelopen tegen Olympique Marseille, een vraagteken voor de competitiewedstrijd.

De Slowaak raakte in de slotfase van het Europa League-duel geblesseerd. "Het zag er serieus uit en Albert kreeg een behoorlijke tik op zijn enkel", stelt Van de Looi op de website van de club. "De enkel waaraan hij al eerder is geopereerd en dat was even heel pijnlijk. Vanmorgen kon hij echter zijn schoen alweer aan en hij kon ook gewoon lopen. We gaan vandaag en morgen kijken hoe het ervoor staat. Hij is op dit moment dus nog een twijfelgeval. Zoals het nu lijkt, is de rest van de selectie wel goed uit de wedstrijd gekomen. Ook dat gaan we vandaag en morgen op de training bekijken."

Groningen treft met ADO een tegenstander die laag staat op de ranglijst, maar ook team dat de laatste weken punten bij elkaar sprokkelt. "Ze spelen veel gelijk en dat geeft aan dat ze lastig te verslaan zijn", zegt Van de Looi. "Het is een stugge, volwassen ploeg, één van de oudste van de Eredivisie. Ze hebben met Timothy Derijck op het middenveld nu een stevig blok staan en Edouard Duplan is ook weer terug van zijn schorsing. Het is solide, vanuit een goede organisatie. Maar wij moeten vooral naar onszelf kijken en ons eigen ding doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen