De Graafschap boekt eerste zege na knotsgek duel met Cambuur

27 november 2015, 22:04

Hekkensluiter De Graafschap heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij Cambuur in Leeuwarden trokken de Superboeren met tien man alsnog aan het langste eind (2-3). Het was een degradatiekraker met schitterend spektakel. Een eigen goal, een rode kaart en veel doelpunten; álles zat in de wedstrijd.

Beide ploegen waren voorafgaand aan de wedstrijd nog altijd op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Henk de Jong wil zich uit de degradatiezone vechten, terwijl de Superboeren zich op de laatste plek van de ranglijst bevinden. Zowel Cambuur als De Graafschap kennen vooral problemen achterin. De defensie is niet bepaald waterdicht. De hekkensluiter incasseerde voorafgaand aan het fluitsignaal al 32 goals, maar bij Cambuur is het lek groter: 35 tegentreffers, bijna drie per wedstrijd.

Het barst dus niet bepaald van het vertrouwen aan beide kanten. En dat was ook in Leeuwarden goed zichtbaar. Al na vijf minuten lag de bal in het doel. Het doel van Leonard Nienhuis, om precies te zijn. Cas Peters verschalkte de doelman van de thuisploeg met een geplaatste inzet, na een fout van Marvin Peersman. De verdediger liet zich kinderlijk eenvoudig opzij zetten door de spits van De Graafschap.

Maar daar waren de spelers zich duidelijk van bewust, want de bezoekers bleven maar aandringen. Het leverde een aantal goede kansen op. En op het moment dat de thuisploeg van zich afbeet, verdubbelde Bart Straalman de voorsprong met een rake kopbal: 0-2.

Maar zo was het niet. De Graafschap ging er uiteindelijk alsnog met de winst vandoor. Karim Tarfi, een van de invallers, schoot een vrije trap op schitterende wijze tegen de touwen. Nienhuis was kansloos en zag de bal via de paal binnenvliegen. Een overwinning van levensbelang voor de hekkensluiter van de Eredivisie, die nu nog twee punten achterstaat op Cambuur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen