De Jong vreest ontslag: "Gaat lastig verhaal worden"

27 november 2015, 22:56

SC Cambuur voegde vrijdagavond een nieuw hoofdstuk toe aan het toch al tegenvallende seizoen. De ploeg van Henk de Jong ging in de degradatiekraker tegen De Graafschap met 2-3 onderuit en is daardoor als enige ploeg nog altijd zonder overwinning. De Jong vreest dat de slechte prestaties hem fataal worden in Leeuwarden.

De coach deed na de pijnlijke nederlaag teleurgesteld zijn verhaal bij FOX Sports. "Jij hoeft me niet te vertellen dat het penibel is. Dat is duidelijk. Het gaat een lastig verhaal worden voor ons, ook voor mij persoonlijk", zei De Jong tegen FOX Sports. Hij sluit niet uit dat Cambuur hem binnenkort ontslaat. "Als het zo is, dan is het zo. Het hoort bij het voetbal. Ik ben iemand die altijd realistisch is, als we winnen én als we verliezen. Ik ken de wetten van de voetballerij, maar misschien moet ik er niet te ver op vooruitblikken. Misschien lopen we aan het einde van de rit hier wel met zijn allen de polonaise, maar het staat er nu niet best voor."

De Jong weet dat de verdediging de achilleshiel vormt voor de Leeuwarders, die dit seizoen al 38 tegengoals incasseerden. "Het was verdedigend vanavond slecht. De eerste helft was waardeloos, de tweede was beter, maar we hebben dit over onszelf afgeroepen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen