Gudelj: "Ik zorg dat Cerny niet naast schoenen gaat lopen"

28 november 2015, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De achttienjarige Vaclav Cerny was donderdagavond het grote feestvarken bij Ajax, dat dankzij een treffer van de Tsjech met 1-2 won Celtic. Het toptalent maakte als invaller het verschil en wordt na afloop op de schouders genomen door zijn ploeggenoten. Middenvelder Nemanja Gudelj, vriend van Cerny, houdt het talent echter met beide benen op de grond. De oud-AZ'er wil de aanvaller leren wat het profvoetbal inhoudt.

"Ik heb gezegd dat hij één dag van zijn doelpunt mag genieten", vertelt Gudelj aan De Telegraaf. "Ik ben wel super trots. Hij verdient deze kans en betaalde met zijn winnende treffer het vertrouwen van de trainer terug. Ik ben heel blij voor hem, maar heb hem wel gezegd dat hij er één dag van mag genieten. Nu moet de focus volledig op Zwolle zijn gericht."

De 24-jarige Gudelj ziet Cerny als zijn kleine broer. "Ik wil hem vooral de dingen buiten het veld bijbrengen", vertelt de middenvelder. "Hoe hij met zijn lichaam moet omgaan, wanneer hij zijn rust moet pakken en wat hij moet eten en drinken om zo fit mogelijk te zijn. Maar ook het mentale aspect. Hoe schakel je tussen wedstrijden? Zoals mijn vader altijd bij mij deed, zorg ik er honderd procent zeker voor dat Vaclav niet naast zijn schoenen gaat lopen. Ik hoor hem nog zeggen dat het veel makkelijker is om ergens te komen dan er te blijven en je door te ontwikkelen. Gelukkig is Vaclav erg leergierig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen