De Boer: "We waren met Ajax de beste van de wereld"

28 november 2015, 13:31

Vandaag precies twintig jaar geleden kroonde Ajax zich tot beste clubteam ter wereld. De Amsterdammers versloegen in de finale van de Wereldbeker, in Tokio, het Braziliaanse Grêmio na strafschoppen. Frank de Boer denkt daar nog altijd met veel plezier aan terug.

De toenmalig verdediger wilde de beker dolgraag winnen. "Voor mijn gevoel was deze wedstrijd heel belangrijk. Bij mij leefde echt het besef 'als ik deze wedstrijd win, dan ben ik gewoon wereldkampioen'. Dat gevoel had ik heel sterk. Ik herinner me nog dat ik na de wedstrijd mijn ouders opbelde en dat ik tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel had, omdat ik wereldkampioen was geworden."

"Meteen na die finale zat ik op een stoepje bij de kleedkamer, samen met mijn broer. Ik was toen echt emotioneler dan bij de winst van de Champions League", vervolgt de oud-international. "Gewoon omdat het het allerhoogste is wat je kunt bereiken op clubniveau. Met Ajax waren we de beste van de wereld. Dat deed me heel veel", aldus De Boer op de clubsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen