Foppe de Haan en de zijnen laten Roda JC kansloos

28 november 2015, 21:06

Foppe de Haan heeft 'zijn' SC Heerenveen weer aan het voetballen gekregen. De gerehabiliteerde ploeg van de lokale wonderdokter liet Roda JC vanavond geen kans op de overwinning. De Limburgers dolven in Friesland met 3-0 het onderspit, door twee treffers van Mitchell te Vrede en een van Luciano Slagveer.

Afgelopen weekend verloor SC Heerenveen voor de eerste keer onder het bewind van interim-trainer Foppe de Haan. Het werd een debacle in Alkmaar, de ploeg verloor met 3-1 van AZ. Dat wilde de Friese wonderdokter niet een tweede wedstrijd op rij. Zeker niet gezien het gegeven dat hij als trainer tegen Roda JC, de tegenstander van vanavond, al elf thuisduels op rij ongeslagen was.

Roda wist tot aan dit weekend negen wedstrijden op rij geen overwinning te boeken. De ploeg behaalde slechts drie punten uit de laatste zeven eredivisieduels. Dat Foppe de Haan als trainer al elf thuisduels ongeslagen was tegen Roda, deed de Limburgse gemoederen eveneens geen goed. Zouden Foppe en de zijnen daar vanavond nummer twaalf aan toevoegen?

Het waren voornamelijk Luciano Slagveer en Joey van den Berg die hun elftal op sleeptouw namen. Slagveer liet zich een paar voortreffelijke dribbels ontvallen, Joey van den Berg strooide met een aantal vernuftige steekpasses. Na een half uur spelen kwam de ploeg op voorsprong door een treffer van Mitchell te Vrede, die de bal uit een rebound binnentikte (1-0). Een kleine tien minuten later was het wederom raak, toen de uitblinkende Slagveer de bal achteloos in de kruising schoot (2-0).

De thuisploeg geloofde het wel in het restant van de tweede helft, en leek - op enkele  spaarzame kansen na - gas terug te nemen. Roda daarentegen, bleek niet bij machte om überhaupt iets terug te doen. De twaalfde thuisoverwinning op rij tegen Roda JC is voor Foppe daarmee een feit.