Botteghin: "Erg vroeg om over landstitel te praten"

Ger
29 november 2015, 11:10

Feyenoord blijft ook na het bezoek aan stadgenoot Excelsior meedraaien in de top van de Eredivisie. De Kuipbewoners zegevierden zaterdag met 2-4. Hardop spreken over de titel na de zege op Woudestein doet verdediger Eric Botteghin echter nog niet.

Volgens de Braziliaan zal veel afhangen van de laatste serie duels voor de winterstop. "Natuurlijk wil ik een keer kampioen worden, al is het nog erg vroeg om over onze kansen op een landstitel voor dit seizoen te praten. Het is pas november", zegt Botteghin tegen het AD. "Maar wat nu blijkt is dat wij in De Kuip nauwelijks zijn te verslaan. Als we er in slagen om in uitwedstrijden een hoog niveau te halen, dan is er veel mogelijk. We willen straks in januari aan de tweede helft van het seizoen beginnen als één van de koplopers. Dan kunnen we meer dromen. Ajax en PSV hebben veel kwaliteit. Maar PSV heeft al onnodig punten laten liggen."

Botteghin moest na zijn zomerse transfer van FC Groningen naar Feyenoord wachten op zijn kansen in de basis. "Natuurlijk was dat lastig, als je naar een topclub verhuist, dan wil je er ook snel staan. Mijn probleem was ook een beetje dat ik heel laat werd getransfereerd. De competitie was al begonnen. Ik ben blij dat ik nu speel. Ik doe niets anders dan dat ik bij PEC, NAC en FC Groningen heb gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen