Qazaishvili wijst Vitesse de weg langs rivaal NEC

Ger
29 november 2015, 14:32

Vitesse heeft de Gelderse derby gewonnen van NEC. Het ging lange tijd gelijk op, totdat Vako Qazaishvili op prachtige wijze voor de enige treffer tekende. Hoogstaand was het niet, maar wel een echte derby met veel strijd.

De laatste jaren laat Vitesse uitstekend voetbal zien. Het spel is vaak vermakelijk en offensief. Toch ontbreekt nog de echte aansluiting met de top, omdat het achterin niet altijd even waterdicht is. Tegen NEC miste de ploeg van Peters Bosz ook nog eens aanvoerder Guram Kashia wegens een blessure, die normaal gesproken de leiding neemt in het hart van de verdediging.

Met die instelling speelde het ook. Het ging lange tijd gelijk op, maar Vitesse was net iets feller en creëerde net iets meer kansen. Kevin Diks leek vlak voor rust de 1-0 binnen te koppen. Zijn inzet van dichtbij werd echter geweldig gepakt door doelman Benjamin Kirsten. Ondanks weinig grote kansen, bleef de thuisploeg dreigend.

Aan de andere kant deed NEC zelden iets terug. Waar de ploeg normaal gesproken zo gevaarlijk in is, namelijk de counter, werd vaak niet goed uitgevoerd. Christian Santos, topscorer van de club met tien goals, kon zich niet echt laten zien in de punt van de aanval.

Terwijl Navarone Foor en Todd Kane twee kansen kregen namens NEC, sloeg Vitesse na rust toe via Qazaishvili. De kleine dribbelaar krulde de bal op schitterende wijze in de verre hoek: 1-0, onhoudbaar voor Kirsten. Dankzij de zege klimt Vitesse ten koste van de Nijmegenaren naar plek vijf op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen