Sevilla wint met minimale cijfers van negental Valencia

Jw
29 november 2015, 22:38

Sevilla heeft zich zondag hersteld van de verrassende nederlaag van vorige week tegen Real Sociedad. De regerend Europa League-kampioen won in eigen huis met 1-0 van Valencia, dat de wedstrijd eindigde met negen man. Sergio Escudero maakte het enige doelpunt.

Sevilla en Valencia eindigden vorig seizoen op respectievelijk de vijfde en vierde plek in de Primera Division. Dit seizoen bakken de subtoppers er weinig van. Sevilla komt door de zege op één punt achterstand te staan van Valencia.

Escudero besliste vijf minuten na de rust de wedstrijd. De 26-jarige linksback schoot raak na een geweldige pass van spelmaker Ever Banega, die tussen 2008 en 2014 onder contract stond bij Valencia. Joao Cancelo en Javi Fuego pakten elk twee gele kaarten en maakten het de bezoekers bijna onmogelijk om nog iets te halen uit de wedstrijd. Zakaria Bakkali, oud-PSV, kwam tien minuten voor tijd nog wel binnen de lijnen, maar kon ook niet het verschil maken.

Door de overwinning van Sevilla, dat onlangs nog met 3-2 won van Real Madrid, wordt de druk op Valencia-trainer Nuno weer verder vergroot.