Cruijff voelt zich 'gepiepeld' door bestuurders Ajax

Ger
30 november 2015, 07:42

Johan Cruijff zet nadrukkelijk vraagtekens bij de gang van zaken bij Ajax. De legendarische nummer 14 is vooral verbolgen over het feit dat hoofd jeugdopleiding Wim Jonk ondanks de positieve financiële resultaten uit spelerstransfers aan de kant wordt geschoven.

Volgens Cruijff werpt de nieuwe aanpak bij de Amsterdamse club zijn vruchten af. De doorstroming van grote talenten en de daaropvolgende transfers heeft Ajax al zo'n tachtig miljoen euro aan transfers opgeleverd, schrijft de oud-topvoetballer in zijn column in De Telegraaf. Voor Cruijff is het dan ook onbegrijpelijk dat juist Jonk nu het veld moet ruimen. "Is het dan vreemd dat ik denk dat ik gepiepeld word?", vraagt hij zichzelf hardop af.

Cruijff is onder meer niet te spreken over de nieuwe directeur Dolf Collee. "Hij komt bij ABN Amro vandaan en is dus een man van de bank. Iemand die misschien niets van voetbal, maar zeker iets van cijfers moet weten. Als nu blijkt dat de hele financiële gezondmaking van Ajax grotendeel te danken is aan de samenwerking tussen Jonk en De Boer, hoe kan je dan vijftig procent van je succesformule buiten de deur zetten?"

"Verder ben ik erachter gekomen dat de vorige directeur (inmiddels vertrokken Michael Kinsbergen, red.) al bijna een jaar geleden de opdracht kreeg om Jonk te ontslaan. Hij weigerde dat en is inmiddels uit zijn functie gezet, ondanks het feit dat hij met het binnenhalen van Ziggo het beste sponsorcontract uit de clubgeschiedenis heeft afgesloten", aldus Cruijff.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen