Messi, Ronaldo en Neymar maken kans op Gouden Bal

Ger
30 november 2015, 14:26   Bijgewerkt: 30 november 2015, 14:36

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo behoren zoals verwacht tot de laatste kanshebbers op de Gouden Bal. De Argentijnse sterspeler van FC Barcelona en zijn Portugese rivaal van Real Madrid verdeelden de prestigieuze ereprijs de afgelopen zeven jaar al onderling. Neymar, in Camp Nou een aanvalspartner van Messi, hengelde deze keer de overige nominatie binnen.

In oktober kwam een shortlist met 23 namen naar buiten. Daar zat ook Arjen Robben bij, maar met de laatste schifting is het aantal kandidaten teruggebracht tot drie. Op 11 januari is het jaarlijkse FIFA-gala in Zürich, daar maakt de wereldvoetbalbond de winnaar bekend. De bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams en een selecte groep journalisten maken die keuze. Messi won de Gouden Bal in 2009, 2010, 2011 en 2012. Ronaldo mocht de trofee in 2008, 2013 en 2014 in ontvangst nemen.

Luis Enrique (FC Barcelona), Pep Guardiola (Bayern München) en Jorge Sampaoli (Chili) zijn de kanshebbers om tot beste trainer van het jaar te worden uitgeroepen. Messi is ook een kandidaat om de Puskás Award, voor het mooiste doelpunt van het jaar, te winnen. De aanvaller neemt het in die verkiezing op tegen Alessandro Florenzi en Wendell Lira. De prijs voor beste voetbalster gaat naar Carli Lloyd, Aya Miyama of Celia Sasic.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen