Sparta, GAE en Eindhoven lopen averij op, NAC wint

30 november 2015, 21:55   Bijgewerkt: 30 november 2015, 22:21

In de top van de Jupiler League hebben meerdere ploegen vandaag (maandag) puntenverlies geleden. Zo morste koploper Sparta Rotterdam punten bij Jong Ajax (1-1) en kwam FC Eindhoven in eigen huis goed weg met een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen. De topper tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles eindigde in 1-0, waardoor de Deventenaren voor de derde keer op rij hebben verloren in de competitie. NAC Breda legde op eigen veld Telstar met 2-1 over de knie. 

In de vijftiende speelronde leek Sparta op weg naar een driepunter. Dankzij een eigen goal van Ricardo van Rhijn in de eerste helft kwamen de Rotterdammers op voorsprong en het leek op De Toekomst bij 0-1 te blijven. Zakaria El Azzouzi, spits van Jong Ajax, besliste echter anders. Hij nam in de blessuretijd van de tweede helft de gelijkmaker voor zijn rekening en dompelde Sparta daarmee in rouw. De Rotterdammers blijven wel koploper, met drie punten voorsprong op Volendam. Voor vandaag won de ploeg van Alex Pastoor vier keer op rij.

FC Eindhoven begon als nummer twee aan de speelronde, maar is door de zege van Volendam een plaats gezakt. Het heeft evenveel punten als de Noord-Hollanders, maar beschikt over een minder doelsaldo. De ploeg uit de Lichtstad leek vanavond op weg naar een nederlaag tegen subtopper FC Emmen. De bezoekers kwamen na een uur spelen op voorsprong, door een goal van Erixon Danso. Toen Eindhoven-speler Tibeau Swinnen daarna ook nog een rode kaart kreeg, leek het doek voor Eindhoven te vallen. Toch kwam het in blessuretijd nog langszij door een goal van Serhat Koc.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen