Kuip en Philips Stadion mogen hopen op komst Oranje

Ger
1 december 2015, 07:39

De KNVB overweegt het Nederlands elftal tijdens de komende WK-kwalificatiereeks bij thuiswedstrijden niet uitsluitend in de Amsterdam ArenA te laten voetballen. Naast het stadion van vaste bespeler Ajax zijn volgens De Telegraaf ook de Rotterdamse Kuip en het Philips Stadion in Eindhoven gevraagd of zij op bepaalde data beschikbaar zijn om als gastheer van Oranje op te treden.

Volgens de KNVB gebeurt dit standaard, maar tot dusver koos de bond structureel voor de ArenA vanwege de capaciteit en de ontvangstmogelijkheden. De komende jaren wordt het Amsterdamse stadion door bouwvakkers onder handen genomen om het stadion up-to-date te maken voor het EK van 2020.

De Kuip werd in 2012 in de ban gedaan omdat het stadion niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed. Alleen in aanloop naar het afgelopen WK kwam Oranje er eenmaal in actie tegen Ghana omdat de ArenA was verhuurd voor een concert van De Toppers.

Het Nederlands elftal speelde op 2 september 2011 voor het laatst in het Philips Stadion. Oranje boekte toen een recordoverwinning van 11-0 op San Marino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen