Twente over noodscenario: "Overleven kan ook in eerste divisie"

Ger
1 december 2015, 08:13

De gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp. Het college van burgemeester en wethouders wil een garantstelling van maximaal 32 miljoen euro verstrekken aan de club, zo werd maandag duidelijk. Volgens wethouder Eelco Eerenberg gaat Twente dankzij zijn reddingsplan een financieel gezonde toekomst tegemoet. Zelfs degradatie zou niet het faillissement van de Tukkers hoeven te betekenen.

De hulp van de gemeente is opmerkelijk aangezien de huidige nummer zestien van de Eredivisie er op financieel vlak een potje van heeft gemaakt. Eerenberg denkt het wanbeleid in de toekomst te voorkomen door strenge eisen te stellen. "Als FC Twente een beroep doet op de overheid, vinden we dat wij ook iets mogen vinden van hoe die club georganiseerd is. We vinden bijvoorbeeld dat er een klokkenluidersregeling moet komen en dat kapitaal en bestuur gescheiden moeten worden", zegt de wethouder tegen de NOS.

Eerenberg benadrukt bovendien dat de overeenkomst de gemeente in principe geen geld hoeft te kosten. "Het mooie van deze oplossing is: pas als het weer misgaat, komt die garantstelling in beeld. Maar ik heb geen reden om eraan te twijfelen dat het nu wel goed gaat." Mocht het reddingsplan goedgekeurd worden door de gemeenteraad en ook de staatssteuntoets doorstaan, dan lijken de financiële zorgen van Twente voorlopig voorbij. De sportieve malaise is echter een ander verhaal.

"Laten we er niet op hopen, want de stad verdient beter, maar FC Twente zegt dat degradatie niet het faillissement hoeft te betekenen", verzekert Eerenberg. "Dat is een van de vragen die we FC Twente gesteld hebben. De club zal de gemeenteraad een scenario toezenden, waaruit blijkt dat FC Twente ook een aantal jaar kan overleven in de eerste divisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen