NEC bereikt geen akkoord over koop van De Goffert

1 december 2015, 15:20

De Goffert, het stadion waarin NEC haar thuiswedstrijden speelt, blijft voorlopig eigendom van de gemeente Nijmegen. Onderhandelingen van ruim een jaar die in het geheim werden gevoerd over de verkoop van het complex aan de eredivisieclub hebben geen akkoord opgeleverd. Dat meldt Dagblad De Gelderlander dinsdag.

De gemeente taxeert De Goffert op 10,2 miljoen euro. Ze was bereid de prijs met 2 miljoen euro te laten zakken, maar daarmee lagen vraag en aanbod nog altijd te ver uit elkaar. NEC zou eerder hebben gedacht aan een bedrag van ongeveer 5 miljoen euro. Volgens NEC-directeur Bart van Ingen biedt het aanbod van de gemeente te weinig perspectief om een tegenvoorstel te doen.

NEC heeft de gemeente wel gevraagd verder te praten over de toekomst van de club in De Goffert. De promovendus betaalt jaarlijks 700.000 euro huur om in het stadion te kunnen spelen en is zelf aangewezen op de onderhoudskosten. Het huurcontract loopt nog door tot 2043, maar volgens NEC is de huidige situatie onhoudbaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen