Kozakken Boys: "Staat normaal 8,25 euro boete op"

1 december 2015, 16:57

In Werkendam gaat het dezer dagen vooral over het kort geding dat Kozakken Boys heeft aangespannen tegen de KNVB om de uitsluiting uit het bekertoernooi ongedaan te maken. De zaak dient morgen (woensdag) bij de voorzieningenrechter in Utrecht.

"Overal waar ik kom, is het: hoe zit het nou en hoe staat het ervoor? Tja, ik weet ook niet hoe het afloopt. Maar we hebben een goede advocaat", zegt voorzitter Ad van Wijk van Kozakken Boys tegen het ANP. De topklasser liet in de derde ronde tegen HBS Madjer Lukoki invallen, terwijl hij niet op het wedstrijdformulier was vermeld en dus niet speelgerechtigd was. Daarom werd de club uit de KNVB Beker gezet, ondanks een 2-1 zege op HBS. Dat team speelt in de achtste finales tegen AZ.

"We zijn het niet eens met de motivering van de tuchtcommissie. De strafmaat is veel te zwaar en staat niet in verhouding tot het vergrijp. We zijn van mening dat Lukoki wel een speelgerechtigde speler is. Hij voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Onze advocaat Keje Molenaar zal dat woensdag haarfijn uitleggen op de zitting", vervolgt Van Wijk. Het ontbreken van Lukoki op het wedstrijdformulier geeft hij toe. "Die fout ontkennen we niet, maar het is een administratief missertje. Als wij de regels van de KNVB hierop nakijken, staat er geloof ik een boete op van 8,25 euro. Die uitsluiting is veel te zwaar bestraft."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen