KNVB beslist pas in februari over steun FIFA-kandidaat

Jw
1 december 2015, 20:39

De KNVB weigert al de steun uit te spreken voor een potentiële opvolger van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De Nederlandse voetbalbond maakte dinsdag bekend dat het pas begin februari beslist naar welke kandidaat de stem zal gaan. 

"Dat doen we met het bondsbestuur op basis van de kandidaten en de verkiezingsprogramma's", lichtte voorzitter Bert van Oostveen, wiens contract is verlengd, vandaag toe tegen het ANP. De KNVB was een uitgesproken voorstander van UEFA-baas Michel Platini, maar gaf in oktober al aan het 'pijnlijk' te vinden dat de Fransman net als Blatter verdacht wordt van corruptie. 

Van Oostveen verklaarde vandaag dat de bond een eigen koers vaart. De keuze voor een kandidaat zal dan ook niet afhankelijk zijn van de voorkeurskandidaat van de UEFA. Ali bin Al-Hussein uit Jordanië, sjeik Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa uit Bahrein, Jérôme Champagne uit Frankrijk, Gianni Infantino uit Zwitserland en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale zijn de vijf kandidaten. Op 26 februari zijn de verkiezingen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen