KNVB stelt mogelijk toch technisch directeur aan

Jw
1 december 2015, 21:50

De KNVB lijkt te zijn bijgedraaid in de discussie omtrent de toegevoegde waarde van een technisch directeur. Volgens voorzitter Bert van Oostveen, die zijn contract vandaag verlengde tot 2019, overweegt de bond een vacature beschikbaar te stellen. "We gaan onze structuur opnieuw bekijken. De functie van technisch directeur komt ook aan bod", zei hij. 

Eerder was er in de media kritiek op de KNVB dat de voetbaltechnische kant te weinig aandacht krijgt. Het werd als één van de oorzaken genoemd van het mislopen van het EK in Frankrijk. Van Oostveen vond recentelijk echter nog dat er onvoldoende werk lag voor een technisch directeur, maar is de kwestie inmiddels van een andere kant gaan bekijken.

"Ik bedoelde dat we niets aan iemand hebben die maandag met bondscoach Danny Blind gaat koffie drinken en dinsdag aanschuift bij Fred Grim, de coach van Jong Oranje. Dan is de week snel voorbij", aldus Van Oostveen tegen het ANP. "Maar er is misschien wel plek voor een technisch directeur als we het breder zien. Dan moet zo iemand met clubs gaan praten over opleiden en zo. En waarom we met een derde keus van Oranje onder negentien jaar naar een EL moeten omdat de grote jongens niet worden afgestaan. Dan moeten we het zien in een brede context. Ik denk dat op dit punt in het voorjaar een beslissing valt." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen