Afellay helpt Stoke City verder, Man City wint ruim

Jw
1 december 2015, 22:55

Ibrahim Afellay is dinsdag belangrijk geweest voor zijn club Stoke City. De Nederlands international opende de score voor zijn Engelse werkgever, die uiteindelijk met 2-0 won van Sheffield Wednesday. Daardoor heeft Stoke City een plek in de halve finale van de League Cup bemachtigd. 

Stoke City was Oranje-getint begonnen aan de bekerwedstrijd. Naast Afellay stonden ook Erik Pieters en Marco van Ginkel in de basisformatie van trainer Mark Hughes. Het was de oud-middenvelder van onder meer PSV en FC Barcelona die het verschil maakte. Na een half uur spelen volleerde de 29-jarige dribbelaar op aangeven van Joselu fraai raak met zijn linkervoet. Phil Bardsley besliste in de tweede helft de wedstrijd definitief. 

Bij Sheffield Wednesday verscheen de Nederlandse verdediger Glenn Loovens aan de aftrap. Hij werd dertien minuten voor tijd gewisseld. 

Manchester City komt laat op stoom

Ook Manchester City bereikte ten koste van Hull City de halve finale van het op één na belangrijkste bekertoernooi van Engeland. In eigen huis kwam de miljoenenploeg van trainer Manuel Pellegrini vroeg op voorsprong via Wilfried Bony, maar duurde het vervolgens lang totdat de beslissing viel. Kelechi Iheanacho en twee keer Kevin de Bruyne, die de laatste tijd uitstekend in vorm is, zorgden voor een 4-0 voorsprong. Via Andrew Robertson deden de bezoekers wat terug. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen