"KNVB heeft geleerd van constructie Hiddink-Blind"

Jw
2 december 2015, 08:01

De KNVB erkent dat de constructie met de bondscoaches Guus Hiddink en Danny Blind niet is geslaagd. Voorzitter Bert van Oostveen heeft openheid gegeven over het standpunt van de Nederlandse bond in de discussie over de gekozen weg. "Daar hebben we van geleerd", gaf hij dinsdag aan.

"We hebben destijds de keuze met recht en reden gemaakt", vertelt Van Oostveen tegenover FOX Sports. "Grootste discussiepunt is dat je anderhalf jaar van tevoren iemand door gaat schuiven, in dit geval Blind. Uit de evaluatie kwam naar voren dat we dat in de toekomst niet meer zullen doen. Dat ligt niet aan Blind, want wij vinden hem een uitstekende coach, maar puur met de constructie waar we voor hebben gekozen. Daar hebben we van geleerd."

De KNVB stelde in maart 2014 Guus Hiddink aan als bondscoach, maar maakte daarbij direct bekend dat Danny Blind hem in 2016 zou opvolgen. Dat vonden veel mensen geen handige gang van zaken. Blind nam uiteindelijk eerder het roer over van zijn leermeester, omdat de prestaties onder Hiddink tegenvielen. Maar ook Blind lukte het niet om Oranje naar het EK 2016 te loodsen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen