Jupiler League-clubs komen in actie tegen ALS

2 december 2015, 10:39

De clubs uit de Jupiler League hebben een mooi initiatief opgezet in het kader van de strijd tegen de genadeloze spierziekte ALS. Er wordt op vrijdag 11 december een fietstocht georganiseerd, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de Tour du ALS 2016. In de derde periode van de Jupiler League wordt dit evenement gepromoot.

In samenwerking met divisiepartners Corendon en Southfields zal er op meerdere manieren actiegevoerd worden in alle stadions binnen de Jupiler League. "Het is fantastisch dat we vanuit de collectieve basis van Jupiler League clubs samen met Corendon en SouthFields een bijdrage kunnen leveren aan de Tour du ALS.  Zo strijden de clubs niet alleen onderling om de derde periodetitel, maar tevens gezamenlijk tegen de vreselijke ziekte ALS. Zowel op als buiten het voetbalveld trappen we ALS daarmee samen de wereld uit", aldus Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie, in een persbericht.

De Tour du ALS is een fietstocht op de Mont Ventoux in Frankrijk en keert jaarlijks terug onder het motto 'Samen trappen we ALS de wereld uit'. Het is geen toeval dat er vanuit de Jupiler League-steun is, aangezien voormalig FC Volendam-cameraman Martin Veerman de strijd tegen deze ziekte verloor en voormalig Fortuna Sittard speler en ex-international Fernando Ricksen ook aan ALS lijdt.

Onder meer oud-spelers Keje Molenaar, Erik Meijer, directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer,  en de beide voorzitters van FC Oss en FC Volendam doen mee aan de fietstocht van Oss naar Volendam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen