Valencia presenteert Gary Neville als nieuwe coach

2 december 2015, 13:07   Bijgewerkt: 2 december 2015, 13:24

In de zoektocht naar een nieuwe coach heeft Valencia een verrassende naam uit de hoed getoverd. Gary Neville gaat aan de slag in Estadio Mestalla. Dat heeft de club uit de sinaasappelstad via de officiële kanalen aangekondigd. De Engelsman tekent een contract tot het einde van het seizoen en begint komende zondag officieel met zijn werkzaamheden bij de subtopper, waar zijn broer Phil al tot de staf behoorde.

Valencia speelt komende zaterdag de loodzware thuiswedstrijd tegen FC Barcelona, maar dan zal Neville dus nog niet in de dug-out plaatsnemen. Dat is wel het geval bij de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon van volgende week woensdag. Valencia moet dit duel winnen om kans te maken op de volgende ronde, al is de ploeg wel afhankelijk van het resultaat van AA Gent-Zenit St. Petersburg. Als Gent dat duel wint, dan gaan de Belgen verder en stroomt Valencia door naar de Europa League.

Valencia-voorzitter Chan Lay Hoon heeft snel gehandeld na het ontslag van coach Nuno. "We zijn zeer verheugd met het feit dat we in staat zijn geweest om Gary zo snel vast te leggen. Hij is een persoon met veel ervaring, die hij heeft opgedaan als lid van de technische staf van de Engelse ploeg en als speler van Manchester United", aldus de preses. "Hij heeft altijd leiderschap getoond op een hoog niveau en dat heeft ons ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is voor ons team."

Neville kan zijn geluk niet op met zijn nieuwe uitdaging. "Ik vind dit heel mooi en ben er trots op dat ik deze kans krijg. Valencia is een grote club met een enorme staat van dienst. Ik kan me de passie en de loyaliteit van de supporters nog goed herinneren van mijn tijd als speler. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met de zeer getalenteerde groep. Ik ben heel enthousiast", aldus Neville.

Neville heeft 400 competitiewedstrijden voor Manchester United achter zijn naam staan en kwam tussen 1995 en 2007 tot 85 interlands voor Engeland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen