Inter wil niets minder dan de Scudetto in de Serie A

2 december 2015, 15:38

Internazionale werd afgelopen maandag in een direct gevecht om de koppositie voorbijgestreefd door Napoli, dat de kraker dankzij twee goals van Gonzalo Higuaín met 2-1 won. Hoewel de hudige tweede plaats na een aantal mindere jaren een puike prestatie is voor Inter, neemt coach Roberto Mancini hier eigenlijk geen genoegen mee. Hij denkt namelijk dat zijn ploeg het wel in zich heeft om de eerste Scudetto sinds 2010 te grijpen.

In een uitgebreid interview met Corriere dello Sport spreekt Mancini over de titelkansen van Inter. "Of ik aan het einde van de rit tevreden zou zijn met een tweede plaats? Nee", zegt de oefenmeester. "Als sportman wil je het hoogst haalbare", voegt hij toe. "We kunnen de Scudetto winnen en dromen daar dan ook van. Onze spelers zijn uitstekend bezig en zullen niet stoppen. Bovendien hebben we geen Europese verplichtingen, wellicht is dat in maart een voordeel. Toch blijft het doel om Champions League-voetbal te halen. Wat dat betreft is de tweede plaats prima en beter dan de derde plaats, die recht geven op play-offs."

Mancini heeft wel een verklaring voor de magere oogst in de afgelopen jaren. "Het Inter van 2010/2011 had een cyclus afgesloten, daarna vertrokken er belangrijke spelers", aldus de trainer. "Het herbouwen kost tijd, maar langzaam maar zeker gaan oude tijden herleven bij Inter. Ik was erg blij met het kampioenschap in mijn eerste periode bij Inter, maar weet dat het in mijn tweede periode bij de club wel wat lastiger is."

Inter versterkte zich afgelopen zomer flink op de transfermarkt. Onder meer Geoffrey Kondogbia, Miranda, Jeison Murillo, Felipe Melo, Adem Ljajic en Stevan Jovetic werden verwelkomd door Mancini en consorten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen