Hasselbaink tekent bij QPR: "The best of the best"

4 december 2015, 13:55

De overstap van Jimmy Floyd Hasselbaink naar Queens Park Rangers hing al zwaar en de lucht en is vrijdagmiddag volledig afgerond. De Londense club maakt via de officiële kanalen wereldkundig dat de Nederlander het roer overneemt van Neil Warnock, die op interim-basis voor de groep stond en het op zijn beurt had overgenomen van de eerder ontslagen Chris Ramsey.

De 43-jarige Hasselbaink heeft reeds zijn handtekening gezet onder een contract op Loftus Road. Hij neemt David Oldfield mee als assistent-manager. Het is voor Hasselbaink zijn derde klus als hoofdcoach. Eerder stond de oud-spits van onder meer AZ, Leeds United, Atlético Madrid, Middlesbrough en Chelsea aan de leiding bij Royal Antwerp FC en Burton Albion, waar hij nu vertrekt. In het verleden behoorde hij ook tot de technische staf van Nottingham Forest.

Na dertien maanden uitstekend gepresteerd te hebben bij Burton Albion, met het kampioenschap in de League Two en de huidige tweede plaats in de League One, opteert Hasselbaink dus voor een nieuwe uitdaging. QPR, dat donderdagavond met 0-1 bij Reading FC won, is momenteel de nummer elf van het Championship. Onze landgenoot krijgt de taak om de club van Tjaronn Chery en Leroy Fer terug naar de Premier League te loodsen. De achterstand op een plaats die recht geeft op de play-offs om promotie bedraagt twee punten.

Sportief directeur Les Ferdinand is blij dat het gelukt is om Hasselbaink te strikken. "We hebben zorgvuldig een lijst met zeer goede kandidaten opgesteld. Jimmy was the best of the best, zonder twijfel", aldus de QPR-directeur. "We zijn onder de indruk van zijn werk bij Burton. Hij heeft vuur en is een sterke en autoritaire leider."

Foto: website QPR

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen