Superieur FC Barcelona pakt slechts punt bij Valencia

5 december 2015, 22:34   Bijgewerkt: 5 december 2015, 22:59

FC Barcelona was zaterdag 85 minuten superieur aan Valencia, maar toch keerde de Catalaanse club met slechts één punt huiswaarts. De ploeg van trainer Luis Enrique kwam op Mestalla, na tal van gemiste kansen, niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bij Valencia zat de nieuwe coach Gary Neville nog op de tribune. De Engelsman liet de wedstrijd tegen FC Barcelona over aan zijn assistent Salvador González Marco. Neville maakt komende dinsdag in de laatste wedstrijd in de Champions League-groepsfase tegen Olympique Lyon zijn debuut in de dug-out bij Valencia.

Vanaf de tribune zag Neville FC Barcelona in de eerste helft tal van goede kansen creëren, maar de Catalanen verzuimden deze te benutten. Onder meer Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar waren in scoringspositie gekomen voor FC Barcelona. Een kwartier na de pauze scoorden de bezoekers dan wel, al had de treffer wegens buitenspel afgekeurd moeten worden. Op het moment dat hij werd diep gestuurd door Messi stond Suarez net achter de laatste verdediger van Valencia. De Uruguayaan mocht echter door van de arbitrage en maakte het af met een schot in de korte hoek.

Pas in de 75ste minuut loste Valencia het eerste schot op doel, maar Rodrigo wist Claudio Bravo niet te passeren. Dat lukte Santi Mina elf minuten later wel. De 19-jarige aanvaller werd bediend door Paco Alcácer, die twee tegenstanders had afgetroefd met een uitstekende aanname, en liet de fans hard juichen met de gelijkmaker. In de slotfase gingen beide teams nog voor de winst, maar het bleef 1-1.

Koploper FC Barcelona heeft daardoor nog maar respectievelijk twee en vier punten voorsprong op nummer twee Atlético Madrid en nummer drie Real Madrid. Atlético won eerder op de dag met 0-2 bij Granada CF, Real Madrid was met 4-1 te sterk voor Getafe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen