Oostende mist koppositie na verlies tegen Sint Truiden

5 december 2015, 23:59

In de Belgische Pro League heeft KV Oostende verzuimd zich naast koploper KAA Gent te nestelen. De Kustboys gingen zaterdag in het eigen Albertparkstadion met 1-2 onderuit tegen Sint Truiden. Gent was vrijdag op 2-2 blijven steken in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem.

Oostende schoot nog wel sterk uit de startblokken tegen Sint Truiden. Het kwam al binnen twee minuten op voorsprong, door een doelpunt van Kevin Vandendriessche. Mohamed Tchité herstelde in de twintigste minuut de balans namens de bezoekers. Edmilson Junior bezegelde dertien minuten na rust uit een penalty het lot van Oostende. Club Brugge kan zondag nog wel naast Gent aan kop komen, daarvoor moet het thuis winnen van Charleroi.

Standard Luik kwam op bezoek bij Waasland-Beveren niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De voormalig kampioen van België bezet de negende plaats op de ranglijst, met vijftien punten achterstand op Gent. Door een rode kaart van Dino Arslanagic in de 37ste minuut had Standard ruim één helft een man minder tegen Waasland-Beveren.