Klopp sportief: "Newcastle verdient de overwinning"

Jw
6 december 2015, 19:45

De winnende reeks van Liverpool-trainer Jürgen Klopp werd zondag om zeep geholpen door Newcastle United. De Duitse trainer toonde zich na afloop een sportieve verliezer.

"Als je kijkt naar de situatie van Newcastle en die van ons, moet ik zeggen dat ze vandaag verdiend hebben gewonnen. Ik kan niet zeggen dat we vandaag hadden moeten winnen, daar waren we simpelweg niet goed genoeg voor. Ik weet ook niet waarom", aldus Klopp.

Volgens Klopp moet Liverpool veel beter kunnen. "Ik moet de wedstrijd nog terugkijken, maar het hoort niet zo moeilijk te zijn voor ons. We kunnen beter dan dit. Zo moeten we meer druk geven naar voren. Vandaag waren we niet compact genoeg, maar er waren veel meer zaken die niet goed gingen."

Klopp wees niet met de vinger naar de arbitrage, die onterecht het doelpunt van Alberto Moreno afkeurde. "Het was wel vrij duidelijk, vond ik. Misschien verdienden we vandaag een punt en soms heb je een lelijk punt echt nodig. Maar als er één team verdiende om te winnen, was het Newcastle United. Een paar dagen geleden waren we nog briljant, maar vandaag was het niets. Zo kan het nou eenmaal gaan", verwees hij naar de 6-1 bekerzege op Southampton.

McClaren trots op teamprestatie

Newcastle-trainer Steve McClaren was na afloop tevreden over de instelling van zijn spelers. "De spelers lieten echt het vuur zien om te winnen, dat zag je vandaag. We leren alleen maar van alles wat we meemaken", aldus de oud-trainer van FC Twente, die het goede resultaat zag aankomen. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat zelfs de supporters beter in de wedstrijd groeiden."

Newcastle United won de wedstrijd in de tweede helft door een assist en een doelpunt van Georginio Wijnaldum 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen