Braziliaan Rafinha mag uitkomen voor Mannschaft

Jw
8 december 2015, 20:17

Rafinha voelde zich al een Duitser, maar mag zich dat nu ook officieel noemen. De dertigjarige verdediger van Bayern München is sinds vandaag in het bezit van een Duits paspoort. Daardoor mag hij in de toekomst uitkomen voor Die Mannschaft.

De wens van Rafinha om uit te komen voor Duitsland werd afgelopen zomer al bekend. Toen sloeg hij een uitnodiging van de Braziliaanse bondscoach Dunga af. Nu de papieren rond zijn, is hij beschikbaar voor de Duitse keuzeheer Joachim Löw. 

Rafinha woont al tien jaar in Duitsland, waar hij eerder jarenlang voor Schalke 04 uitkwam. Inmiddels is de vleugelverdediger alweer bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Duitse recordkampioen. "Ik doe dit vooral voor mezelf en mijn familie", zei Rafinha over de naturalisatie.

Toch kan de ervaren verdediger zomaar volgend jaar in het Duitse shirt op de eindronde van het EK staan. Hij kwam op de Olympische Spelen in 2008 al wel eens uit voor Brazilië, maar die wedstrijden tellen niet meer voor zijn status als international. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen