Groep D: Man City groepswinnaar, Juventus tweede

Jw
8 december 2015, 23:31

Juventus heeft dinsdagavond de groepswinst uit handen gegeven. De 'Oude Dame' verloor op bezoek bij Sevilla met 1-0, waarmee de Spanjaarden overigens als nummer drie doorgaan naar de Europa League. Manchester City eindigt door een 4-2 zege op Borussia Mönchengladbach op de eerste plek. 

Juventus had slechts een punt nodig om de groepszege veilig te stellen, maar daar slaagden de in vorm verkerende Italianen niet in. Uitgerekend Fernando Llorente, vorig seizoen nog actief in het zwart-witte shirt van Juve, maakte de enige treffer van de avond. 

In een enerverende wedstrijd in Manchester trok de thuisploeg aan het langste eind. Gladbach, afgelopen weekend verrassend te sterk voor Bayern München, boog een 1-0 achterstand knap om in een voorsprong. Nadat David Silva de score had geopend, zorgden Julian Korb en Raffael voor de ommekeer. Met die tussenstand waren de Duitsers hard op weg naar overwintering in de Europa League, maar een spectaculaire slotfase dwarsboomde dat. Raheem Sterling (twee keer) en Wilfried Bony bepaalden de eindstand op 4-2. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen