De Boer feliciteert PSV: "Weten zelf hoe lastig het is"

9 december 2015, 16:53

Frank de Boer heeft veel respect voor de wijze waarop PSV overwintering in de Champions League veiliggesteld heeft. De Eindhovenaren wonnen hun drie thuiswedstrijden in het miljoenenbal en sleepten bij Manchester United een punt uit het vuur. Een mooie prestatie, vindt De Boer, die met Ajax naast de knock-outfase van de Europa League dreigt te grijpen.

"Iedereen weet hoe verschrikkelijk belangrijk het is voor het Nederlandse voetbal", zegt De Boer op de officiële website van Ajax over PSV. "Een heel knappe prestatie. Vooral omdat we zelf weten hoe lastig het is", doelt hij op het Europese avontuur van Ajax. Deze hangt aan een zijden draagje, maar De Boer blijft hopen. "PSV had het in eigen hand, wij niet. Wij moeten zelf van Molde FK winnen, dat is het enige waar we invloed op hebben, en hopen op hulp van Celtic."

Het is duidelijk wat er bij PSV goed ging en bij Ajax niet. "Ik heb vooraf gezegd, en dat heeft PSV bewezen, dat we onze thuiswedstrijden moesten winnen. We hadden minimaal zeven punten moeten pakken, en dat gaan we niet redden. Twee keer gelijk spelen is gewoon te weinig. Daarom moeten we nu op de blaren zitten", weet De Boer.

Met Fenerbahçe, Celtic en Molde FK als tegenstanders was er volgens De Boer sprake van een lastige poule. "Die ploegen zijn beter dan de subtoppers, maar zeker niet beter dan de top. Fenerbahçe is gelijk aan PSV en Feyenoord, laat dat duidelijk zijn. Celtic zou een goede subtopper zijn. Molde heeft bewezen een goede selectie en organisatie te hebben, en is moeilijk te verslaan. Europees zijn ze in een goede flow gekomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen