Slecht nieuws voor VVV: "Voortbestaan in gevaar"

9 december 2015, 17:18

VVV Venlo heeft slecht nieuws te horen gekregen. De Limburgse Jupiler League-club zal geen financiële steun ontvangen van de gemeente. Het gemeentebestuur heeft een advies van een 'commissie van wijze mannen', waarvan het rapport woensdag gepresenteerd werd, gevolgd. Het maatschappelijk belang van VVV was het belangrijkste thema.

De commissie stelt volgens de regionale omroep 1Limburg dat een lening ervoor kan zorgen dat de financiële problemen van VVV nog groter zullen worden. Zelfs met een faillissement zou in dat geval rekening gehouden moeten worden. Voordat de Venlose club een financiële zet in de rug krijgt, moeten de geldzaken eerst op orde worden gebracht.

VVV vroeg de gemeente Venlo begin 2015 om financiële hulp, omdat er een tekort van enkele tonnen dreigde. De club wil een subsidie van vijf ton vanwege haar maatschappelijke activiteiten, maar de commissie vindt het verzoek matig onderbouwd en vindt dat de kosten gereduceerd moeten worden. Bovendien pleit het voor een krachtiger bestuur.

Het nieuws komt hard aan bij VVV, dat inhoudelijk nog niet wil reageren. "Maar als het inderdaad zo is dat de gemeente niet wil bijspringen, dan komt het voortbestaan van de club in gevaar", aldus VVV-directeur Marco Bogers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen