Groep F: Giroud flikt het bij Olympiakos, Bayern wint

9 december 2015, 22:46   Bijgewerkt: 10 december 2015, 08:23

Olivier Giroud. De boomlange Fransman krijgt wel eens kritiek, omdat het er niet altijd even fraai uitziet wat hij op het veld laat zien en zijn doelpuntenproductie soms ietwat te wensen overlaat. Maar wat was de spits woensdagavond belangrijk voor Arsenal. Hij zorgde er eigenhandig voor dat The Gunners met 0-3 bij Olympiakos wonnen en daardoor toch nog overwinteren in de Champions League.

In Groep F stond al een tijdje vast dat Bayern München de groepswinnaar zou worden. De dominantie van de Duitse recordkampioen werd nog maar eens onderstreept, met een 0-2 zege bij Dinamo Zagreb. Robert Lewandowski (wie anders?) nam beide doelpunten voor zijn rekening bij de Bundesliga-koploper, waar Arjen Robben niet bij de selectie zat, Franck Ribéry na negen maanden blessureleed in de basis terugkeerde en Thomas Müller in de slotfase een penalty miste. Maar wat belangrijker was, was het duel tussen Olympiakos en Arsenal.

Arsenal koesterde op voorhand hoop op een wonder in Piraeus, maar het stond voor een loodzware opgave. De zwaar gehavende equipe van manager Arsene Wenger moest vanwege de 2-3 nederlaag tegen de Grieken in Londen met twee doelpunten verschil of met een stand van bijvoorbeeld 3-4 winnen op Griekse bodem. Wonder boven wonder lukte dit.

In het Stadio Georgios Karaiskáki van Olympiakos wist Arsenal te voorkomen dat het voor de eerste keer sinds vijftien jaar (!) niet bij de beste zestien clubs van Europa zou horen. En dat hadden de Londenaren volledig te danken aan Giroud. Na een waarschuwingsschot van Mathieu Flamini op de lat knikte hij na een half uur spelen een voorzet van Aaron Ramsey binnen. Vlak na rust promoveerde hij een geniale assist van Joel Campbell tot een doelpunt, waardoor Arsenal virtueel al doorging naar de volgende ronde. Na een overtreding van oud-Feyenoorder Omar Elabdellaoui gooide hij het duel vanaf elf meter in het slot: 0-3.

Het is de eerste hattrick van Giroud in dienst van Arsenal en de Fransman had daar geen beter moment voor kunnen bedenken. Hij is nu de held van Arsenal, waar zijn landgenoot Thierry Henry dat ooit was.

[photo,94286,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen