Dinamo Kiev overwintert na zestien jaar weer in CL

10 december 2015, 08:21

Voor het eerst sinds het seizoen 1999/2000 is Dinamo Kiev er na de winterstop weer bij in de Champions League. De ploeg uit Oekraïne bereikte woensdag de laatste zestien door te winnen (1-0) van Maccabi Tel Aviv. Het liet hierdoor FC Porto, dat verloor van Chelsea, in de groep achter zich. Coach Sergei Rebrov is trots.

Dinamo Kiev had op de laatste speeldag alles in eigen hand: bij winst op Maccabi was een plek in de volgende ronde een feit. "We wisten dat het lastig ging worden, aangezien we zo dicht bij ons doel waren", zegt de trainer. "We voelden de druk, ons lot in dit toernooi hing volledig af van deze ene wedstrijd." Dat het gelukt is, geeft Rebrov veel voldoening. "Weinig mensen geloofden na de loting in onze kansen. Om dan toch voor het eerst sinds zestien jaar de volgende ronde te halen, is een enorme prestatie."

"We hebben een jong team, met veel onervaren spelers", vervolgt de oud-spits. "Dat is ook de reden waarom ik zo trots op deze ploeg ben. Het is enorm knap dat we een sterke ploeg als FC Porto uitgeschakeld hebben. Nu gaan we er alles aan doen om nog een beetje langer in dit prestigieuze toernooi actief te blijven."

In het seizoen 1999/2000 overwinterde Dinamo Kiev voor het laatst in de Champions League, nadat het een jaar eerder verrassend de halve finale bereikt had. In 2000 overleefde het een tweede groepsfase niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen