Puntenoogst laat ondanks PSV-succes te wensen over

10 december 2015, 10:06

Door het fraaie succes van PSV, dat afgelopen dinsdagavond wist door te stomen naar de achtste finales van de Champions League, lijkt het Nederlandse voetbal weer een boost te krijgen. De puntenoogst van de Nederlandse clubs op de UEFA-coëfficiëntenlijst blijft echter zeer zorgwekkend. Door de prestaties van de andere clubs doen we dit jaar ronduit slechte zaken.

Zo goed als PSV het dit seizoen deed in de groepsfase van de Champions League, zo roemloos werden Go Ahead Eagles, Vitesse en FC Groningen uitgeschakeld in de Europa League-(voorronde). Ajax en AZ hebben nog wel wat puntjes bij elkaar gesprokkeld, maar na AZ lijkt ook Ajax donderdagavond definitief uitgeschakeld te worden in het Europese toernooi.

PSV is verantwoordelijk voor maar liefst 16 van de totaalscore van de 29,5 punten die de Nederlandse clubs verzameld heeft, weet De Telegraaf. Omdat dit aantal gedeeld wordt door het aantal deelnemers, staat Nederland dit seizoen slechts op plaats zeventien op de UEFA-ranking. Zelfs Liechtenstein staat hoger genoteerd. De slechte optredens van Vitesse (0 punten), Go Ahead (0,5 punt) en Groningen (1 punt) haalden het gemiddelde flink omlaag. Zonder deze drie clubs zou Nederland zesde hebben gestaan.

Vitesse werd in de voorronde uitgeschakeld door Southampton, 'fair play-ploeg' Go Ahead moest haar meerdere erkennen in Ferencváros en Groningen werd laatste in een poule met Slovan Liberec, SC Braga en Olympique Marseille.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen