Porto druipt af met tien punten: "Niet gebruikelijk"

10 december 2015, 10:13

Een ploeg als AS Roma ging met zes punten verder naar de volgende ronde van de Champions League, maar voor FC Porto was een puntentotaal van tien niet genoeg om te overwinteren in het miljoenentoernooi. Daar baalt trainer Julen Lopetegui, die woensdagavond met zijn elftal met 2-0 ten onder ging bij Chelsea, ongelofelijk van.

"Het is niet gebruikelijk dat een team met tien punten uitgeschakeld is, maar we moeten het helaas accepteren", aldus Lopetegui. "We hebben de vorige wedstrijd tegen Dinamo Kiev verloren en wisten al dat het heel lastig zou worden tegen Chelsea, dat een zeer sterke ploeg heeft. Voor hun was een gelijkspel al genoeg."

Porto begon brutaal op Stamford Bridge, maar na de openingstreffer zakte het wat in bij de club uit de Portugese havenstad. "We startten goed en hielden ons aan het plan, maar de ongelukkige eigen goal veranderde alles. We probeerden van alles, maar Chelsea had de wind mee", stelt Lopetegui, die zijn spelers niet verwijt. "Hun houding was geweldig, ze hebben tot het einde gevochten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen