Wang maant ADO tot kalmte: geld komt eraan

10 december 2015, 13:01

ADO Den Haag hoeft zich geen zorgen te maken over het feit dat clubeigenaar Hui Wang al twee betalingstermijnen geen geld overgemaakt heeft naar de huidige nummer dertien van de Eredivisie. Althans, als we de Chinese eigenaar van het bedrijf United Vansen moeten geloven. De clubeigenaar stelt dat het geld op korte termijn gestort zal worden.

Wang, die over 98 procent van de ADO-aandelen beschikt, zal de afgesproken bedragen van 700.000 en 1,2 miljoen euro naar eigen zeggen voor 18 december betalen. De Chinees reist maandag af naar Den Haag, om de rust te laten wederkeren. "De problemen zijn een gevolg van culturele misverstanden. We moeten nog aan elkaar wennen", beweert Wang, die zegt dat het door de internationale betalingsregels allemaal wat langer duurt. "Buitenlandse betalingen verlopen via een reeks procedures. Dat leidt tot vertraging."

Door het niet overgemaakte geld kon ADO op 1 december geen sluitende begrotingsprognose bij de KNVB indienen, waardoor plaatsing in de zorgwekkende categorie 1 van de KNVB tot de mogelijkheden behoort. "De fans van ADO hoeven zich geen zorgen te maken", meent Wang in gesprek met de NOS. "Deze bedragen zaten van het begin in het plan om de club verder te ontwikkelen. Maar het is wel nodig dat ADO nog meer als bedrijf gaat opereren en zelf meer inkomsten gaat genereren. Het geld om in ADO te investeren, is geen probleem. Maar het is niet de bedoeling dat de club steeds de hand ophoudt."

Wang spreekt verder tegen dat hij ADO binnen de kortste keren zal verkopen. "We zijn met ADO een plan aangegaan voor de lange termijn. We zijn een jaar verder na onze aankoop. De eerste die wij in het buitenland hebben gedaan. Eigenlijk gaat alles heel snel. Den Haag is de derde stad van het land en moet een club met internationale uitstraling hebben. Onze investering is erop gericht ADO Den Haag beter te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen