Ajax sluit mislukt Europees seizoen af in mineur

Jw
10 december 2015, 21:02   Bijgewerkt: 10 december 2015, 21:20

Ajax is er niet in geslaagd om te overwinteren in Europa. De 33-voudig landskampioen van Nederland speelde donderdagavond in de laatste groepswedstrijd van de Europa League teleurstellend gelijk tegen koploper Molde FK (1-1). Fenerbahçe maakte het in eigen huis nog wel spannend tegen Celtic (1-1), maar door het gelijkspel kwalificeren de Turken zich wel op eigen kracht. 

Zes gelijke spelen, twee keer verlies en slechts twee winstpartijen. Dat is de magere balans die Ajax opmaakt na een seizoen Europees voetbal. Het kwam in de voorronde van de Champions League niet langs Rapid Wien, waarna de ploeg zich nog wel plaatste voor de Europa League. Met een derde eindnotering in een groep met Fenerbahçe, Molde en Celtic gooit Ajax de al beschadigde naam echter verder te grabbel in Europa.

De Noren bleken echter net als in de heenwedstrijd een stugge opponent voor Ajax, dat in de eerste helft het duel nog wel naar zich toe leek te trekken. De jongeling Donny van de Beek maakte na een kwartier spelen met een bijzondere, maar knappe kopbal zijn eerste treffer in de hoofdmacht (1-0). Een bloedende wenkbrauw kon de pret niet drukken voor de 18-jarige middenvelder.

Het spel van Ajax was na de rust inspiratieloos en zonder overtuiging. Een schot van invaller Anwar El Ghazi op de lat was het enige hoogtepunt. Er kwam door een rode kaart bij concurrent Fenerbahçe en de gelijkmaker van Celtic wel meer leven in de brouwerij, maar de blauwe muur van Molde FK bleef eenvoudig overeind. Nemanja Gudelj liet zijn ploeg in de voorlaatste minuut nog achter met tien man, nadat hij zijn tweede gele kaart had gepakt. Door de uitschakeling van Ajax kan alleen PSV na de winterstop nog punten pakken voor het Nederlandse voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen