Vd Brom: "Mooie afsluiter van Europese campagne"

11 december 2015, 08:18

Het Europese avontuur bracht AZ dit seizoen niet waar de Noord-Hollandse eredivisionist op gehoopt had, maar de Alkmaarse club kan de Europa League wel met opgeheven hoofd verlaten. Er werd donderdagavond keurig een punt uit het vuur gesleept in de uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao: 2-2. "Het was een hele leuke wedstrijd", vindt coach John van den Brom.

"Ik heb genoten van mijn team en het fantastische stadion. We kregen veel respect van de supporters, dat was mooi", sprak Van den Brom na afloop met een glimlach voor de camera van AZ TV. Hij gaf een korte analyse van de wedstrijd. "We hebben in de eerste helft veel kansen gehad om met meer dan één goal verschil voor te staan, maar het werd vlak voor rust juist 1-1. Direct na rust kwam daar nog die penalty overheen. Het is een compliment dat we vervolgens succesvol gezocht hebben naar de gelijkmaker. Uiteindelijk hadden we zelfs nog kunnen winnen. Ze hebben het heel goed gedaan."

De AZ-trainer stuurde met Thomas Ouwejan (19) en Pantelis Hatzidiakos (18) twee debutanten het veld in. "Dit was fantastisch voor hun, voor de club en voor de opleiding. Ouwejan heeft het heel goed gedaan, hij had een mooi debuut. Panta heeft het ook heel goed gedaan als invaller. We hebben een hele mooie prestatie geleverd, het is een mooie afsluiter van de Europese campagne", vindt Van den Brom.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen