AZ-debutant: "Dit was zeker een mooie ervaring"

11 december 2015, 08:32

Voor de betrokkenen binnen de jeugdacademie van AZ was het donderdag een mooie avond. In het fraaie Europa League-affiche bij Athletic de Bilbao (2-2) maakten de talenten Thomas Ouwejan (19) en Pantelis Hatzidiakos (18) hun debuut voor de Alkmaarse club. Ouwejan startte in de basis en werd een kwartier voor tijd vervangen door Hatzidiakos.

"Ik wist wat ik moest doen", zegt Ouwejan op de clubwebsite over zijn debuut. "Geweldig om in zo'n fantastisch stadion mijn debuut te mogen maken. Het zat nog goed vol ook, dus dit was zeker een mooie ervaring. Vanaf een uur voor de wedstrijd was ik volledig gefocust. Toen hield ik me eigenlijk al niet meer zo bezig met de spanning. Dat ging prima", vindt de geboren Alkmaarder.

"Over de eerste helft was ik zeker tevreden", vervolgt Ouwejan. "Het ging wel lekker. Normaal ben ik linkermiddenvelder, maar de positie van linksback is me ook bekend. Daar heb ik bij de Nederlandse jeugdteams ook wel gespeeld", stelt de jongeling, die in Bilbao zelfs een kans kreeg om een doelpunt te maken. "Vorig jaar en het jaar ervoor heb ik veel gescoord. Nu was dat natuurlijk wat lastiger als linksback. Die doelpunten komen nog wel, hopelijk. Ik hoop dat ik er de komende wedstrijd weer bij mag zijn. Ik ga mijn best doen om de competitie aan te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen