Ronaldo: "Geen verrassing als ik Gouden Bal win"

11 december 2015, 12:51

Het zal niemand verbazen dat Cristiano Ronaldo dit jaar weer genomineerd is voor de Gouden Bal, de prestigieuze prijs voor de beste voetballer van de wereld. Vorig jaar ging de Portugese vedette van Real Madrid met de award aan de haal, hij won toen de strijd met Lionel Messi en Manuel Neuer. Dit jaar moet hij Messi en Neymar zien af te troeven.

"Ik heb uiteraard geen controle over wie de prijs wint. Het is niet zoals de Gouden Schoen, die puur gebaseerd is op statisiteken", zegt Ronaldo over de Ballon d'Or. "Dit gaat om stemmen en dat maakt het moeilijker. Soms kijken mensen meer naar de vorm van het moment in plaats van de eerdere prestaties, dat maakt het gecompliceerd", vindt de Portugese international.

Over zijn kansen om de prijs weer te winnen wil Ronaldo weinig zeggen. "Maar ik denk niet dat het als een verrassing komt als ik de Gouden Bal win", stelt hij wel in gesprek met het persbureau AP. "Ik heb persoonlijk een uitstekend seizoen gehad. In termen van statistieken was het mijn beste jaar tot nu toe. In termen van titels uiteraard niet. Wie er ook zal winnen, het zal verdiend zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen