NAC Breda verliest, tweede periodetitel naar Sparta

Ger
11 december 2015, 22:02   Bijgewerkt: 11 december 2015, 22:19

NAC Breda heeft de kans laten liggen om de tweede periode te veroveren in de Jupiler League. De Brabanders hadden voldoende aan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, maar het thuisduel ging verloren: 0-1. Door die zeperd gaat Sparta met de periodetitel aan de haal.

NAC had met een overwinning de kroon willen zetten op een bijzondere avond. De ploeg van trainer Marinus Dijkhzuien vierde in het eigen Rat Verlegh Stadion het jubileum van het 'Avondje NAC'. Veertig jaar geleden speelde de club uit Breda voor het eerst een wedstrijd met kunstlicht.

NAC wist tegen Go Ahead met 17.800 toeschouwers het bezoekersrecord van de Jupiler League te verbreken. De goedgevulde tribunes zagen de degradant van afgelopen seizoen veel kansen missen. Bovendien had de ploeg pech dat de arbitrage een paar minuten voor rust een doelpunt van Sjoerd Ars ten onrechte afkeurde wegens buitenspel.

NAC kwam tot overmaat van ramp in de 56ste minuut op achterstand. Leon de Kogel zette Go Ahead geheel tegen de verhouding in op 0-1. De formatie uit Deventer moest in de laatste tien minuten met een man minder verder. Tom Daemen verliet het veld na twee keer geel. NAC wist in de slotfase niet te profiteren van het numerieke overwicht. Met negentien punten uit acht wedstrijden pakte Sparta zo de titel in de tweede periode. FC Volendam had de eerste periodetitel opgeëist.

Sparta had de duels in de tweede periode al achter de rug. De Rotterdammers waren in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht vooral bezig met het bevestigen van de koppositie. Door doelpunten van Thomas Verhaar en Finn Stokkers (2) leverde het duel een ruime 0-3 zege op. Na het laatste fluitsignaal zorgde het nieuws uit Breda voor nóg meer vreugde in het Sparta-kamp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen