Otigba en Larsson schieten Heerenveen langs mak Excelsior

Ger
11 december 2015, 22:07

SC Heerenveen heeft de kansloze nederlaag bij Ajax weggepoetst met een overwinning. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd Excelsior met 2-1 verslagen. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, kwam de thuisploeg geen moment in de problemen.

Heerenveen had iets goed te maken voor eigen publiek. Vorige week ging het elftal van Foppe de Haan kansloos onderuit bij Ajax en liet het nauwelijks iets zien (5-2). Lichtpuntje in Amsterdam was Mitchell te Vrede, die voor beide Friese goals tekende. Maar laat de spits sindsdien nou net kampen met een blessure. Te Vrede moest tegen Excelsior toekijken vanaf de tribune hoe zijn vervanger Henk Veerman het zou gaan invullen in de punt van de aanval.

Excelsior kwam er simpelweg niet aan. Het creëert graag gevaar via de snelle tegenstoot, maar ook na fouten bij de thuisploeg lukte dat niet. Kenny Otigba tekende voor rust verdiend voor de 1-0. De centrale verdediger kreeg de bal ineens voor de voeten en pegelde van dichtbij raak. Sam Larsson verdubbelde na rust de score. Excelsior-doelman Tom Muyters, die voor rust een prima helft keepte, verkeek zich volledig op het schot van de Zweed. De bal vloog verrassend binnen bij de eerste paal en Heerenveen zat op rozen (2-0).