'Nederland legde geld op tafel om WK binnen te halen'

12 december 2015, 08:54

Nederland en België waren tot veel in staat om het WK van 2018 binnen te hengelen. De Volkskrant meldt zaterdagochtend dat de landen in 2009 een Afrikaanse stemmenronselaar geld betaald hebben om het wereldkampioenschap van 2018 in de wacht te slepen. Het zou gaan om een bedrag van minstens tienduizend euro. De KNVB is inmiddels een onderzoek gestart naar het eigen bid.

Nederland en België zouden in 2009 de Guineeër Amadou Diallo, die in dezelfde periode Afrikaanse bondsvoorzitters omkocht om Qatar aan het WK 2022 te helpen, meer dan tienduizend euro hebben overgemaakt. De Volkskrant baseert zich op documenten die in handen zijn van het dagblad. De betaling is een overtreding van de regels van de FIFA. De voetbalbond start dan ook een onderzoek naar de praktijken. "Als er geld is betaald zonder duidelijke reden, is dat op z'n minst verdacht", zegt een woordvoerder van de bond.

Ook de KNVB start een onderzoek. Dat geeft Harry Been, CEO van het bid, te kennen. "Ik neem de vragen uiteraard serieus en het onderzoek ook. In Zeist worden de dossiers uit die tijd van het stof ontdaan en zo snel als mogelijk bestudeerd en beoordeeld. Met het resultaat daarvan zullen we ons melden aan de buitenwacht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen