Veltman: "Gunstig als PSV geen sterke tegenstander loot"

12 december 2015, 14:44

Niet alleen in Eindhoven en omstreken kijkt men maandag met bovenmatige interesse naar de loting van de tweede ronde van de Champions League. Ook bij Ajax is men zeer benieuwd welke tegenstander de Eindhovenaren krijgen in de achtste finales. Als het aan Joël Veltman ligt, dan rolt FC Barcelona of Bayern München niet uit de koker bij de loting.

De verdediger van Ajax hoopt op een 'zwakkere' tegenstander. "Het kan gunstig voor ons zijn als PSV een niet al te sterke tegenstander loot. Dan komen de Eindhovenaren misschien verder en moeten ze meer wedstrijden spelen. Maar aan de andere kant, als ze een behoorlijke tik krijgen van een grote club, kan dat ook doorwerken bij ze. Maar ik gun ze wel een mooie club, dat hebben ze verdiend na hun prestatie in de poulefase", zegt Veltman tegen Metro.

Veltman is benieuwd hoe PSV omgaat met de twee duels in de achtste finale. "Je weet nooit hoe het uitpakt. Als PSV in een flow komt, kan de ploeg dat ook meenemen naar de competitie, maar het kan ook negatief uitpakken in de Eredivisie. Dat weet je vooraf nooit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen