Bayern voor vijfde keer op rij Herbstmeister, Stevens wint

12 december 2015, 17:36

Bayern München heeft geschiedenis geschreven in de Bundesliga. De topclub kroonde zich vanmiddag (zaterdag) dankzij een 2-0 zege op FC Ingolstadt 04 voor het vijfde seizoen op rij tot Herbstmeister in de Duitse competitie en dat is nog nooit eerder een club gelukt. Niet alleen in het kamp van Bayern is het vandaag feest, ook bij 1899 Hoffenheim is de blijdschap groot. De ploeg van Huub Stevens legde Hannover 96 met 1-0 over de knie en verlaat daardoor de laatste plaats.

De vraag was niet of, maar wanneer Bayern München zich tot Herbstmeister zou kronen. De ploeg van Pep Guardiola is dit seizoen namelijk oppermachtig in de competitie. Vorige week kwam er echter ineens een kink in de kabel bij de superieur ogende ploeg, er werd verloren bij Borussia Mönchengladbach. Vanmiddag, tegen promovendus Ingolstadt, had de topploeg had aanvankelijk ook moeilijk met de tegenstander. In de eerste helft ging het duel behoorlijk gelijk op en kregen ook de bezoekers kansen om te scoren.

Hertha BSC is, ieder geval voor even, de trotse nummer drie van de Bundesliga. De hoofdstedelingen wonnen vanmiddag overtuigend met 0-4 van SV Darmstadt 98, dat voor de zevende keer op rij niet te wist te winnen. De Berlijnse doelpunten werden gemaakt door Vedad Ibisevic (2), Marvin Plattenhart en Salomon Kalou.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen