ManCity ontsnapt in blessuretijd, Koeman onderuit

12 december 2015, 18:19   Bijgewerkt: 12 december 2015, 20:09

In een spectaculaire slotfase heeft Manchester City alsnog de winst naar zich toegetrokken in de thuiswedstrijd tegen Swansea City. De bezoekers uit Wales kwamen zaterdag vlak voor tijd langszij, maar Kelichi Iheanacho voorkwam toch nog puntenverlies voor de voormalig Premier League-kampioen: 2-1. Ronald Koeman verloor met Southampton met 1-0 bij Crystal Palace.

Door een rake kopbal van voormalig Vitesse-speler Wilfried Bony in de 26ste minuut leek Manchester City in het eigen Etihad Stadium met 1-0 te gaan winnen van Swansea City. Door een hard schot van invaller Bafetimbi Gomis in de korte hoek kwamen de bezoekers in de laatste minuut van de reguliere speeltijd echter terug tot 1-1. Desondanks bleven de punten in Manchester. Yaya Touré waagde in de tweede minuut van de extra tijd een poging vanaf de hoek van het penaltygebied en via het hoofd van invaller Kelichi Iheanacho belandde de bal in het doel.

Manchester City komt door de winst op gelijke hoogte met koploper Leicester City. Dat team heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De verrassing van dit Premier League-seizoen speelt maandag voor eigen publiek tegen het kwakkelende Chelsea. Manchester United kan later op de avond, in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth, naast Manchester City en Leicester City aan kop van de ranglijst komen. Als Arsenal zondag wint bij hekkensluiter Aston Villa, dan is het in elk geval voor één nacht de lijstaanvoerder in Engeland.

Southampton verloor met 1-0 bij Crystal Palace, door een tegengoal van Yohan Cabaye in de 38ste minuut. De formatie van manager Ronald Koeman is de nummer twaalf van de Premier League. Virgil van Dijk had een basisplaats bij Southampton, Jordy Clasie en Cuco Martina bleven op de bank, Maarten Stekelenburg ontbrak vanwege een blessure. Met Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Marco van Ginkel in de basis pakte Stoke City een punt bij West Ham United (0-0), Sunderland ging op eigen veld door een vroege tegentreffer met 0-1 ten onder tegen promovendus Watford FC. Patrick van Aanholt had een basisplaats bij de thuisclub, Jeremain Lens bleef op de bank. Nathan Aké verscheen aan de aftrap bij Watford, Steven Berghuis bleef reserve.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen