Assistenkoning Karsdorp wil ten minste dubbele cijfers

15 december 2015, 14:08

Als we naar het lijstje van spelers met de meeste assists in de Eredivisie kijken, dan staat de naam van Rick Karsdorp opvallend hoog. Alleen Edouard Duplan van ADO Den Haag leverde meer assists (zeven versus zes) dan de onvermoeibare rechtsachter van Feyenoord. En dat terwijl de 20-jarige back dus in de defensie staat en ook nog eens drie duels moest missen. Zijn doel dit seizoen? Minimaal de dubbele cijfers.

Een verdediger die assistenkoning is, we zagen het vorig seizoen al bij PSV. Toen wist Jetro Willems tot dertien keer toe een doelpunt voor te bereiden. In deze jaargang is Karsdorp dus aan de beurt. Met zijn formidabele conditie, zijn snelle rushes en afgemeten voorzetten is de Schoonhovenaar een van de revelaties van het seizoen.

"Ik ben blij dat ik nu zes assists heb geleverd in dertien wedstrijden. Dat is een goed gemiddelde", glimlacht Karsdorp na het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. "Opbouwen is een sterk punt van mij, dat weet ik. Ik ben aanvallend ingesteld, dat komt uiteraard ook door mijn jeugd", doelt hij op het feit dat hij in een recent verleden nog aanvallende middenvelder was. Coach Fred Rutten heeft hem vorig jaar omgeturnd tot rechtsachter en dat bleek een meesterzet. "Vanaf dat moment sta ik altijd in de basis. Ik kan wel zeggen: dankjewel Rutten."

De rechtsachter weet dat Dirk Kuyt een belangrijke rol speelt in zijn rol als aangever. "Met Dirk loopt het dit seizoen erg goed. De bal vasthouden, daar is hij misschien wel het beste in van de Eredivisie. Ik kom dan vaak buitenom", stelt de back. "Ik wil nu ook weleens binnendoor komen en dan zelf een keer proberen te scoren", voegt hij toe.

Karsdorp is niet echt bezig met het evenaren of verbeteren van zijn trainer Gio. "Assists zijn leuk, maar het gaat niet om mij. We zijn met iets bezig bij Feyenoord", zegt hij professioneel. "Wat Dirk Kuyt elke week ook al aangeeft: we willen het hoogst haalbare. Helaas zijn we door het gelijkspel tegen Groningen niet op gelijke hoogte gekomen met Ajax, maar we lopen wel weer een puntje in."

Een tijdje geleden zei Karsdorp dat hij eerst op de Coolsingel wil staan, voordat hij nadenkt over een exit uit Rotterdam-Zuid. "Hoe hoog de titelkansen dit seizoen zijn moet nog blijken. We moeten eerst zien dat we stabieler worden in uitwedstrijden. Ik heb geen verklaring voor het feit dat er veel verschil zit tussen uit- en thuisduels."

Door: Koen Jans

[photo,94392,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen