Liverpool in extremis gelijk, Newcastle doet Spurs pijn

Jw
13 december 2015, 19:15   Bijgewerkt: 13 december 2015, 23:38

Liverpool heeft zondag ternauwernood de tweede nederlaag op rij voorkomen. West Bromwich Albion was lange tijd op weg naar een stunt op Anfield Road, maar Liverpool redde in de zevende minuut van de blessuretijd nog een punt. In Londen won Newcastle United op knappe wijze de Nederlands-Belgisch getinte ontmoeting met Tottenham Hotspur.

Met overwinningen op bezoek bij onder meer Chelsea en Manchester City maakte Klopp veel indruk in zijn beginperiode. Vorige week stopte Newcastle United met smaakmaker Georginio Wijnaldum echter de opmars van de formatie van de Duitse trainer. Tegen WBA ging het opnieuw uiterst moeizaam en was een gelijkspel het maximaal haalbare.

Liverpool kwam wel op voorsprong via Jordan Henderson, die bevestigde zijn vorm terug te hebben gevonden na lang blessureleed. Craig Dawson maakte na een half uur spelen gelijk, waarna WBA zelfs met een voorsprong dacht te gaan rusten. Na een lange discussie tussen de scheidsrechters werd het doelpunt van Jonas Olsson echter afgekeurd wegens buitenspel.

Derde zege op rij voor Newcastle

Newcastle United heeft de wind in de rug op dit moment. The Magpies boekten zondag hun derde overwinning op rij in de Premier League. Nadat Liverpool vorige week al verrassend met 2-0 opzij werd gezet, was dit keer Tottenham Hotspur aan de beurt. Newcastle besliste de wedstrijd in blessuretijd.

Tottenham Hotspur kwam verdiend op voorsprong in de eerste helft. Eric Dier sprintte bij een hoekschop van Eriksen naar de eerste paal en kopte de voorzet raak via de vingertoppen van Rob Elliott, die de bezoekers daarvoor nog op de been had gehouden (1-0).

In de tweede helft sloeg Newcastle United net als tegen Liverpool toe als een roofdier. Aleksandr Mitrovic maakte met een intikker gelijk, waarna Ayoze Perez diep in blessuretijd zichzelf tot matchwinner kroonde.